Náhrdelník ze šátku

Letošní léto přeje námořníkům. Zkuste si vyrobit zajímavý náhrdelník ze saténového šátku, který se hodí k oživení obyčejného trička i kostýmku do práce.

Budete potřebovat:

  • čtvercový šátek v námořnických barvách
  • velký kovový průvlek s očkem
  • dominantní kovový přívěsek s námořnickou tématikou – kormidlo, kotvu, mořského koníka apod.
  • spojovací očko
  • korálky s velkým průvlekem
  • ploché kleště

 

postup

 

1 Přívěsek připojte k velkému průvleku, který bude ve středu šátku. Pomocí kleští rozevřete spojovací kroužek. Na něj navlékněte očko přívěsku a očko na průvleku. Očko uzavřete.

 

2 Šátek poskládejte do ruličky – přiložte protilehlé rohy k sobě a postupně skládejte na menší kousky. Saténový šátek bude klouzat, ale nenechejte se tím odradit. Saténový lesk vypadá velice efektně.

 

3 Do středu šátku navlékněte velký průvlek s přívěskem.

 

4 Na boky navlékněte korálky s velkým průvlekem – tím se celý náhrdelník dozdobí a zpevní. V této fázi můžete i poupravit sklady na šátku.


Realizace, text a foto: STOKLASA

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek