
Vaše tipy mne inspirují k další tvorbě
Milá Rormarýno, každý měsíc si kupuji nové vydání měsíčníku pro kreativce a čekám, co nového nabídnete. Nikdy nejsem zklamaná. Patřím mezi tvořivé lidi a zkoušela jsem vyrábět leccos, třeba i z materiálů ne vždy klasických. Líbí se mi vaše nápady, které občas i zkouším. Vaše tipy (i ty od čtenářek) mne vždy nastartují k další tvorbě. Není to „opisování“, pouze inspirace. Dnes vám posílám fotky lepeného věnce, který jsem udělala na naši chalupu. Má v průměru 40 cm a zhotovovala jsem ho asi 3 hodiny. Před tím jsem sbírala a sušila materiál. To zabere nejvíc času. Z podzimních vycházek nosím různé přírodniny, ty pak usuším a používám k tvoření, kombinuji je s koupenými doplňky, aby byly výrobky zajímavé a líbivé. K tvůrčí práci vedu i vnučku. Vyrábíme spolu mýdla, lepíme krabičky, zdobíme láhve apod. Výrobky jsou pak dárky pro naše příbuzné a kamarády. Spolu s dalšími kreativci se těším na další vydání. Přeji vám hodně zajímavých nápadů a spokojených čtenářů.
Hana Kovaříková

Dobrý den,
posílám fotky svých šitých filcových výrobků. Před pár roky jsem po odchodu do důchodu začala mít potíže s páteří a následně i s dolními končetinami. Musím často odpočívat, a tak si čas krátím mimo jiné i šitím drobností z filcu. Rozmarýnu ráda čtu od jejího prvního čísla a uvítala bych více rozličných technik a návštěv u zajímavých lidí. Hodně nápadů při tvoření jednotlivých čísel časopisu přeje
Zdenka Šípková

Recept na vláčnou briošku
Posílám vám recept na úžasnou vláčnou briošku. Suroviny na briošku míchám v domácí pekárně. Používám: 2 vejce, 160 ml mléka, 1 polévkovou lžíci koňaku, rumu nebo vanilkového extraktu (vanilkový lusk ve vodce), 500 g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky instantního droždí, 80 g cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 100 g másla. Všechny suroviny jsou pokojové teploty. Po uhnětení je dobré nechat těsto kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Briošku pletu ze čtyř pramenů, potřu rozšlehaným vejcem se špetkou soli a opět nechám kynout cca 1 hodinu. Posypu bílým cukrovým zdobením a peču v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Všem moc chutná.
Irena Vařeková

Nápadité háčkování
Zdravím celou redakci Vašeho časopisu Rozmarýna. V době hledání možnosti seberealizace, která by mi zároveň přinášela odreagování, jsem objevila váš časopis. Nalezla jsem oblibu v háčkování. Společně s mamkou, která ráda plete, jsme se staly pravidelnými čtenářkami. Děkujeme za vaše nápady, kterými se necháváme inspirovat.
Martina Šlapáková

Přinášíš vše, co mě zajímá
Milá Rozmarýno, ráda tvořím všechno možné, proto jsem si nyní předplatila váš časopis, abych se mohla k němu kdykoli vracet. Mám ráda zahradu, kytičky, bylinky, zvířata, ráda vyzkouším nové recepty. U vás najdu vše, co mě zajímá. Těším se na další nápady a posílám ukázku svého tvoření.
Zuzana Červinková