Jahodové tulipány

Připravte si lahodné, zdravé a na pohled krásné jarní občerstvení. Určitě vám přijde vhod pro milou návštěvu, na oslavu Dne dětí nebo třeba jen tak na chuť.

Budete potřebovat

  • 30 velkých jahod
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 g mascarpone nebo smetanového sýra
  • borůvky
  • cukrářský sáček na plnění

Postup

1 Jahody omyjte a zbavte korunních lístků. Připravte si náplň – mascarpone (nebo smetanový sýr) rozmíchejte v misce s moučkovým cukrem. Šlehačku vyšlehejte a promíchejte s mascarpone. Náplň přendejte do cukrářského sáčku.

2 Nyní si nachystejte jahody. Postavte je špičkou nahoru a ostrým nožem přes špičku křížem hluboko nařízněte, aby šly mírně rozevřít.

3 S pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou jahody naplňte. Poté je lehce přimáčkněte zpět dovnitř, aby měly tvar kvetoucího tulipánu. Vrchol náplně ozdobte borůvkou. Před podáváním dejte vychladit do lednice.


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Zimní menu pro zahřátí

Zimní menu pro zahřátí

Nejen tlustý svetr a ponožky, ale i něco dobrého do žaludku nás může v zimě příjemně rozehřát. Když navíc zvolíte pokrm s těmi správnými druhy koření, budete se cítit jako u kamen.

Celý článek