dav

Věnec ze suchých květů

V zimě můžete pro tvoření využít sušené květy – buď z vlastní zahrádky nebo zakoupené. Doplňte je dalšími suchými přírodninami a ozvláštněte drobnými světélky.

Budete potřebovat

  • sušenou statici (limonku)
  • paličky makovic
  • slaměný korpus věnce
  • pevný tenčí provázek nebo vázací drát
  • nůžky
  • světelný řetěz s LED žárovičkami

 

postup

 

1 Nejdříve statici rozebereme na menší snítky a uvazujte je pevně kolem věnce. Dbejte na to, aby byly schované i vnitřní a vnější okraje, a snažte se udržet kulatý tvar. Na konci, kde se větvičky setkávají, nadzdvihněte ty větvičky, kterými jste začínali.

 

2 Na hotový věnec připevněte šňůrku na zavěšení. Nevzhledné větvičky odstřihněte a věnec doupravte. Paličky makovic zkraťte a zapíchněte na několika místech do věnce. Nakonec ho omotejte světelným řetězem s drobnými LED žárovičkami.

 

 

 


Realizace, text a foto: Dana Hojgrová – Truhlice; truhlicek.blogspot.cz

Další články

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek