​ Zdobený slámový věnec

Hledáte inspiraci pro výrobu něžného věnečku do dívčího pokojíku? Zkuste zkombinovat slámový základ s ozdobami v jemných růžových odstínech.

​Budete potřebovat

  • Slaměný věnec (můžete si ho vytvořit sami, nebo koupit v květinářství)
  • růžové stužky různých šířek a odstínů
  • aranžovací drát
  • fólii na potraviny
  • skleněné korálky v barvách od bílé po tmavě růžovou
  • nůžky

​Postup

1 S pomocí aranžovacího drátku si vytvořte dva druhy mašlí a balíčky korálků.

 

2 Z fólie na potraviny ustřihněte čtverec a nasypte na něj korálky.

 

3 Korálky sbalte do balíčku, převažte drátkem a odstřihněte přebytečnou folii.

 

4 Balíčků vytvořte větší množství. Střídejte v nich barvy korálků a poté je vždy po 3–4 kusech svažte drátkem do „kytičky“. Drátek, kterým jste vázali, nechte pod květem asi 5 cm přečnívat, pomůže vám to při upevňování ozdoby na věnec.

 

5 Věnec rozdělte na třetiny a do každé zapíchněte jednu korálkovou kytičku, kterou doplníte menší mašlí. Pokud chcete, aby věnec po dokončení visel na dveřích, musíte korálky ještě pevně převázat drátkem, ozdoby z nich jsou poměrně těžké.

 

6 Volný prostor doplňte třemi výraznými mašlemi. Vzhledem k tomu, že zdobený korpus je sám o sobě zajímavý, nezakrývejte ho celý, ale naopak nechte vyniknout kontrast mezi materiály.

 


Realizace, text a foto: Alena Isabella Grimmichová

Další články

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

Knihařství Oujeských: Používáme i sto let staré stroje

„Tradiční řemeslo s novými nápady. Přijeďte za námi do Sýpky.“ Dvě věty, které na vás bliknou, když prohlížíte webové stránky Knihařství a písařství Oujeských. Bratři Marek a Ladislav navázali na skoro 90 let starou rodinnou tradici a spolu se svými rodinami provozují, obklopeni starými stroji po dědovi, řemeslo dál. Navštívit je můžete v Kontribučenské sýpce v Boskovicích na Blanensku.

Celý článek