Zaujalo nás – mozaika nejen na zdi

Rozmanité tipy a nápady, jak si zútulnit domov a zahradu.

 

Znáte diamantovou mozaiku?

Baví vás precizní práce podobná vyšívání, vyžadující přesnost a trpělivost? Vyzkoušejte takzvanou diamantovou mozaiku (nebo také diamantové malování). Touto technikou si můžete vytvořit obrazy na zeď podle předtištěného vzoru na samolepicí podložce, na kterou lepíte jednotlivé kamínky.

 

 

Proměna pomocí šablony

Omrzela vás stará fádní dlažba nebo kachličky v koupelně? Proměňte jejich vzhled s pomocí šablony. Můžete si ji zakoupit (k dostání je nepřeberný počet druhů) nebo si ji sami vyřezat například z pevnější fólie. Barvu volte speciální, podle druhu povrchu. Nejlépe se barva přes šablonu nanáší tupovacím (molitanovým) štětcem nebo houbičkou.

 

 

Zdobené květináče

Mozaikou si můžete vyzdobit i obyčejné květináče z pálené hlíny. Proměníte je tak v jedinečné kousky, které vám ozdobí zahradu či terasu. Na dekorování použijte střepy ze starého otlučeného porcelánu, který už nepoužíváte.

 


Další články

Pestré kouzlo jara

Pestré kouzlo jara

Svěží jarní květy vnesou barvy, vůně a optimismus snad do každého interiéru. Obzvlášť, když si z nich vytvoříte vlastní osobitou dekoraci. Inspirujte se našimi tipy.

Celý článek

Šátek se vzorem kapradí

Šátek se vzorem kapradí

Baví vás vytváření barevných vzorů na textil? Přizvěte si tentokrát na pomoc sluneční paprsky a přírodniny, a vytvořte tak podle našeho návodu unikátní vzory. Přečtěte si, jak na to.

Celý článek