Ptáčci a květiny

Vytvořte si efektní dekoraci na zeď, do vázy či do okna – postačí vám k tomu barevné papíry, nůžky a lepidlo. Poskládat papírovou harmoniku vám mohou pomoct i děti!

Budete potřebovat

  • barevné papíry (zde červený a šedý)
  • nůžky nebo řezák a pravítko
  • univerzální lepidlo
  • fix
  • ozdobnou děrovačku (nemusí být)

 

 

postup

 

 

1 Z barevného papíru si odměřte a ustřihněte pruhy široké 7 a dlouhé 60 cm. Také můžete použít vždy dva pruhy dlouhé 30 cm a slepit je.

 

 

 

2 Nyní každý dlouhý pruh příčně poskládejte jako harmoniku.

 

 

 

3 Pruh poskládejte po celé délce. Z barevného papíru (stejné či jiné barvy) si vystřihněte kolečka na středy květin a křidélka pro ptáčky. Tvar křidélka si nakreslete podle obrázku a rovněž vystřihněte, stejně jako oko a zobák – ten můžete vystřihnout širší a rovněž jej poskládat do tvaru harmoniky.

 

 

 

4 Poskládaný pruh rozložte do tvaru kruhu (jako když roztahujete vějíř) a konce pruhu slepte k sobě. Středovou část, která se při tom bude nadzvedávat, lehce dlaní stlačte dolů a do středu kápněte lepidlo. Potom na střed přilepte kolečko u květiny nebo křidélko u ptáčka. Ptáčkovi ještě nezapomeňte přilepit a fixem dokreslit oko a zobáček.


Tipy
Květinu můžete vytvořit ze dvou pruhů rozdílné šířky a jiné barvy. Okraje květiny můžete dekorovat ozdobnou děrovačkou.

 


Text: red; foto: Shutterstock

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek

Domek z chalupy po prababičce

Domek z chalupy po prababičce

Milan se rozhodl pro rekonstrukci chalupy po prababičce svépomocí. Ač její větší i menší opravy trvaly řadu let, nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Vždy při něm stála jeho Iveta a zkušenosti z opravy domku se zúročily.

Celý článek