Polštář se slunečnicemi

Obyčejné babiččiny čtverce zde byly sestaveny do pestrobarevného a veselého polštáře. Pečlivě zvolené barvy motivů může zkrášlit lem v doplňujícím, nebo naopak kontrastním odstínu.

Potřebujete:

  • DK příze, směs bavlna/bambus (přibližně 100 g; 230 m)
  • HB 1 klubko krémová
  • Zbytky příze ve 4 barvách na motivy
  • Polštář 46 x 46 cm
  • Háček velikost 3,5 mm

 

Hustota vzoru
Strana každého babiččina čtverce měří asi 8,5 cm.

 

Rozměry
Na čtvercový polštář o straně 46 cm

 

Postup

Babiččin čtverec (16 kusů)
Z barvy dle vlastního výběru vytvořte magický kroužek.
1. KŘ: 3 ŘO (počítáno jako 1. DS), 1 DS do smyčky, spojit PO do horního ze 3 ŘO na zač. KŘ. (12 DS) Zakončit přízi. Připojit další barvu mezi jakákoli O.

2. KŘ: 3 ŘO (počítáno jako 1. DS), 1 DS do stejné mezery, *2 DS do další mezery, opak od * do konce, PO do horního ze 3 ŘO na zač. KŘ. (12 skupin po 2 DS)
Zakončit přízi a připojit další barvu mezi jakákoli O ze skupiny 2 DS.

3. KŘ: 3 ŘO (počítáno jako 1. DS), 2 DS do stejné mezery, vynechat další 2 O, *3 DS do další mezery, vynechat další 2 O, opak od * do konce, PO do horního ze 3 ŘO na zač. KŘ. (12 skupin po 3 DS) Zakončit přízi a připojit HB mezi jakákoli O ze skupiny 3 DS.

4. KŘ: 3 ŘO (počítáno jako 1. DS), vypracovat [2 DS, 2 ŘO, 3 DS] do stejné mezery, *vypracovat [vynechat 3 O, 3 DS do další mezery] 2x, vynechat 3 O**, vypracovat [3 DS, 2 ŘO, 3 DS] do další mezery, opak od * 3x, zakončit poslední opak u **, PO do horního ze 3 ŘO na zač. KŘ.

5. KŘ: 1 ŘO (počítáno jako 1. DS), 1 KS do dalších 2 O, vypracovat 3 KS do první 2 ŘM (1. roh), *1 KS do každého O k další 2 ŘM, vypracovat 3 KS do další 2 ŘM (roh), opak od * 2x, 1 KS do každého O do konce, PO do 1 ŘO na zač. KŘ.

Zakončete přízi a zapošijte volné konce. Uháčkujte dalších 15 čtverců.

 

Závěrečné práce

Zakončete přízi a zapošijte volné konce. V případě potřeby vypněte.

 


www.metafora.cz

Další články

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Je vaše zahrada bezpečná pro psy?

Zahrada je pro každého psa skvělým prostorem, kde se může proběhnout a provádět další zábavné aktivity. Jste si ale jistí, že je vaše zahrada pro něj bezpečná? Přečtěte si, na co dát pozor.

Celý článek